Een doffe, droge huid gekregen na de zomer? Geef je huid haar mooie glans terug met een ‘at home peel’

Een dikkere huid
Als je huid in de zon komt, gaat zij zich van nature verdedigen (gelukkig maar). Dit doet je huid onder andere door dode huidcellen vast te houden. Hierdoor wordt de buitenste huidlaag dikker en is zo beter beschermd tegen UV-stralen. De buitenkant van je huid kan er daardoor wel dof uit gaan zien, minder helder zijn en droger aanvoelen.

Meer pigment
Ook maakt je huid pigment aan. Dat mooie bruine kleurtje maakt je huid aan om zich beter te kunnen beschermen tegen zonnestralen. Bijna allemaal vinden we dat een zongetinte huid er gezond uitziet, maar eigenlijk is het helemaal niet gezond. Je huid geeft daarmee aan dat ze teveel zonnestralen krijgt en gaat zichzelf verdedigen hiertegen. Zou je je huid beschermen met een UV-filter, dan is het niet nodig om zoveel pigment aan te maken en wordt je dus minder bruin.

Deze twee veranderingen van je huid kunnen ervoor zorgen dat je huid dof wordt en vlekkerig (minder egaal), als je huid het pigment niet gelijk verdeeld.

Wat doet een ‘at home peel’

Een peeling (ofwel exfoliant) zorgt ervoor dat dode huidcellen sneller loslaten van je huid. In de praktijk gebruik ik daarvoor een sterk geconcentreerde peeling, voor thuis zijn er varianten met een lage dosering, die je veilig dagelijks kunt gebruiken. Ze zijn eenvoudig in gebruik. Je brengt de exfoliant aan na het reinigen van je gezicht (niet afspoelen) en daarna breng je jouw serum en/of creme aan. Je kan het gewoon de hele dag/nacht laten zitten.

Het laat je huid er gladder uitzien, lijntjes vallen minder op, de kleur wordt meer helder en fris en meer egaal.

Laat je tijdens je behandeling adviseren over welke peeling het beste past bij jouw huid en vraag naar de travel-size producten. Hiermee kan je de peeling een aantal weken uitproberen. Je zult binnen een week tijd verrast worden over het verschil.