Antwoorden op veel gestelde vragen over de SkinPen gezichtsbehandeling

Is een SkinPen behandeling voor mijn huid geschikt?

Een microneedling behandeling is geschikt voor elk huidtype, zelfs de gevoelige huid. Je kunt er veel skinconcerns mee verbeteren. Er zijn een aantal contra-indicaties zoals zwangerschap, actieve ontstekingen, open wondjes, herpes infectie. Tijdens een telefonisch gesprekje kijk ik graag samen met jou of een behandeling op dit moment past bij jouw huid en wensen. Dit is helemaal vrijblijvend. 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Al na 1 behandeling zie je dat je huid enorm opfrist en er rustiger uit gaat zien en egaler van kleur. Wil je een vermindering van rimpels en versteviging, dan zijn 3 behandelingen meestal voldoende. Wil je littekens of striae verminderen, dan heb je waarschijnlijk 6 behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. 

Hoe vaak is een behandeling nodig?

Het meest ideale is om elke 4 weken te komen voor een behandeling. Dan heeft je huid genoeg tijd om te herstellen en op te bouwen. Iets langer mag ook, het duurt dan wat langer voordat je het eindresultaat kunt zien. 

Kan ik de behandeling combineren met andere behandelingen?

Jazeker! Ik vind het bijvoorbeeld heel mooi tussen 2 Skinpen behandelingen een peeling te geven. Een peeling geeft je huid direct een mooie, gezonde glow. Ik heb verschillende peelings met elk hun eigen werking. Voor bijvoorbeeld het verbeteren van het vochtgehalte, pigmentvlekjes of roodheid.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Het resultaat blijft ongeveer 2 jaar zichtbaar. Zeker als je de behandeling elk half jaar blijft herhalen (1 sessie). Omdat het natuurlijke verouderings proces van je huid gewoon doorgaat, is het het effect niet voor altijd. Het opgebouwde collageen zal langzaam ook weer worden afgebroken. Er zijn wel mooie producten die het verlies van collageen en elastine wat kunnen vertragen. Daar adviseer ik je graag over. 

Is de behandeling pijnlijk?

Ik zou niet eerlijk tegen je zijn als ik zou zeggen dat de behandeling aangenaam is. Maar echt pijnlijk vinden de meesten het niet. Plaatsen waar weinig vetweefsel onder de huid zit, zijn het meest gevoelig. Zoals het voorhoofd en rond de ogen. Als je zoveel mogelijk probeert te ontspannen is het echt te doen. Je kan eventueel een paracetamol innemen voordat je naar de praktijk komt. 

Hoe zie ik eruit na de behandeling?

Na de behandeling zal je huid egaal rood zijn en strak aanvoelen. Het voelt alof je te lang in de zon hebt gezeten. Deze roodheid wordt minder na een aantal uur. De volgende dag is het al een stuk minder zichtbaar en mag je ook je make-up weer aanbrengen. Maar als je pech hebt (zoals ik) dan kan je huid best 2 dagen rood zijn. 

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

De roodheid zal vanaf een paar uur na de behandeling verminderen. Je huid kan de dagen erna gaan schilferen of droog aanvoelen. Dit kan een week aanhouden. Je krijgt na de behandeling een creme mee om je huid te verzorgen in de eerste week na je behandeling. Vavin heeft super fijne cremes die ontwikkeld zijn om je huid barriere te herstellen. Boek je een kuur van 3 behandelingen, dan krijg je een creme van 50 ml. t.w.v. € 49,00 gratis.

Wanneer kan ik de eerste veranderingen zien?

Al na een paar dagen zie je dat je huid er frisser uit ziet. De versteviging laat iets langer op zich wachten. Je huid heeft tijd nodig om nieuw weefsel aan te maken (collageen en elastine). Dat gaat heel geleidelijk aan. Ik maak altijd voor- en na foto’s. Als je voor de tweede behandeling terug komt, zien we bijna altijd al een verbetering. Wist je dat je huid tot een jaar na de eerste behandeling blijft doorgaan met opbouwen? De piek zit rond 3 maanden.

Werkt de behandeling echt?

Belangrijke vraag 🙂 

De behandeling werkt zeker! Skinpen is door de FDA goedgekeurd om rimpels en huidverslapping te behandelen. Dit keurmerk wordt alleen gegeven als er verder niets nodig is om tot een resultaat te komen, behalve het apparaat zelf. De behandeling geeft echter niet bij iedereen dezelfde resultaten. Je huid wordt aangezet om hard te gaan werken en nieuwe huid aan te maken. Bij de meesten gaat dat heel goed. Over het algemeen geldt, hoe jonger en gezonder je bent en leeft, hoe beter het gaat. Maar in een test case bij iemand van 70 jaar zijn er ook goede resultaten geboekt. Het is vooraf lastig te voorspellen. 

Kan microneedling ook in de zomer?

De SkinPen behandeling kan in de zomer veilig worden gedaan. Wel is belangrijk dat je op de dag van de behandeling niet in de zon komt. De eeste 24 uur na je behandeling mag je niets aanbrengen op je huid, behalve de gel die je van mij mee krijgt. Na 24 uur kan je weer een zonnefactor aanbrengen en naar buiten. Het is echter niet verstandig om de behandeling te plannen vlak voordat je naar een zonnige vakantie bestemming gaat.

Kan ik mijn eigen huidverzorging blijven gebruiken?

24 uur na de behandeling kan je jouw eigen huidverzorging gebruiken. Er zijn werkstoffen die je huid ondersteunen bij het opbouwen van collageen zoals vitamine C en Retinol. Belangrijk is ook het herstel van je huidbarriere. Ik kijk graag met je mee naar je huidige routine. Misschien kunnen we hier iets aan toevoegen om het resultaat van de behandeling te vergroten.

Kan ik een kuur in termijnen betalen?

Jazeker. Je mag de behandelingen ook per keer betalen. Het tarief voor een losse behandeling is € 195,00. Ga je meteen voluit en kies je voor 3 behandelingen, dan betaal je € 175,00 per behandeling EN je krijgt daarbij een huidherstellende crème van Vavin t.w.v. € 49,00. Deze crème zorgt voor een gezonde huidbarrière, gaat vochtverlies tegen en ondersteunt je huid bij het herstel.

Wat als ik geen resultaat zie?

Wat ik nu ga doen is echt uniek. Ik heb het nog nooit iemand zien beloven. Ik ben zo overtuigd van de werking van deze behandeling. Mocht je na 1 behandeling geen enkele verbetering zien, dan krijg je van mij het bedrag van de eerste behandeling terug. We bekijken 4 weken na de eerste behandeling samen de voor- en na foto’s. Zien we geen verbetering en wil je niet verder gaan met de kuur, dan zal ik ervoor zorgen dat je het betaalde bedrag terug krijgt.