Microneedling

Microneedling

Als je boven een bepaalde leeftijd komt, ga je allerlei dingen zien aan je huid, die je liever niet zou willen zien. De eerste rimpeltjes, pigmentvlekjes, een slappere huid, grove poriën. Deze veranderingen zijn al heel wat jaartjes eerder in gang gezet maar ineens ga je het zien aan de buitenkant van je huid. En als je de natuur zijn gang laat gaan en er niets aan doet, gaan de oneffenheden steeds meer storen.

Nu zijn het wellicht nog fijne lijntjes, maar rimpels worden dieper, pigmentvlekken worden steeds meer aanwezig en je moet er niet aan denken dat je dezelfde hangwangen als je tantes zal krijgen later. Je gaat er vermoeid uitzien, terwijl je dat helemaal niet bent, en je zult jezelf minder aantrekkelijk voelen en onzeker over je uiterlijk.

Maar is er wel iets te doen om huidveroudering aan te pakken? Het antwoord hierop is: jazeker. Uiteraard kan je naar een cosmetisch arts gaan om een paar spuitjes botox te laten zetten of wat rimpels te laten opvullen. Dat is de meest gemakkelijke behandeling en bovendien met vrijwel direct resultaat. Maar wat ikzelf altijd jammer vindt, is dat het met de rest van je huid niets doet. Het is een plaatselijke behandeling om rimpels er tijdelijk beter uit te laten zien. En in sommige gevallen kan ik echt begrijpen dat iemand hiervoor kiest, maar ik wil je ook graag een behandelingen laten leren kennen dat een goed alternatief is hiervoor. Een microneedling behandeling is voor het hele gezicht en zelfs je hals en decolleté.

Als je deze behandeling een keer gedaan hebt, zal je huid worden gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit zorgt voor meer stevigheid en veerkracht van je huid. Het zal je huid strakker maken, er meer egaal eruit laten zien en je een frissere, meer jeugdige uitstraling geven.
Hoe werkt de behandeling

Zoals je op de foto een beetje kunt zien, gebruik ik hiervoor een bijzondere pen. Hierop draai ik een kopje met hele kleine naaldjes, die door de pen heel snel op en neer gaan, waarmee ik over de huid ga. Hierdoor worden er hele kleine wondjes in de huid gemaakt. Je huid gaat daarna aan de slag om deze wondjes te repareren. Tijdens dit herstelproces worden er nieuwe, jonge collageen en elastine vezels aangemaakt. Voor de behandeling wordt een serum aangebracht met bijvoorbeeld Vitamine C en andere antioxidanten of een gel met een peelende werking, die door de behandeling dieper in de huid worden gebracht. Het soort serum wordt gekozen aan de hand van de behoeftes van je huid.

Is de behandeling pijnlijk?
De meesten vinden de behandeling niet pijnlijk en ‘goed te doen’ maar echt ontspannen is het ook niet. De diepte van de naaldjes is instelbaar, afhankelijk van de intensiteit dat nodig is voor het resultaat dat je zou willen bereiken. Vind je het spannend? De eerste keer kunnen we rustig aan beginnen. Je went overigens wel aan het gevoel. Een coolpack werkt als een natuurlijke pijnstiller. Deze heb ik voor je om voor de behandeling even op je huid te kunnen leggen.

Hoe zie ik eruit na de behandeling?
Als je kiest voor een milde behandeling (bijvoorbeeld om je huid op te frissen), dan zal je huid er na een aantal uren als normaal uitzien. Ga je voor maximaal resultaat en daarmee voor een intensieve behandeling, dan zie je er na de behandeling niet op je mooist uit. Een belangrijke afspraak zou ik niet dezelfde dag inplannen. Direct na de behandeling is je huid rood en zal warm en strak aanvoelen. Alsof je te lang in de zon hebt gelegen. Ik breng een speciale foundation aan zodat de roodheid minder zichtbaar is. De dag na de behandeling kan je jouw eigen make-up producten weer gebruiken. Na 2 dagen is de roodheid meestal weg of in ieder geval heel goed te camoufleren. Dit is afhandelijk van de intensiteit van de behandeling van de reactie van je huid.

Werkt het echt?
Er zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van microneedling behandelingen. Hieruit blijkt dat het zeker helpt om de huid stakker te maken, rimpels te vezachten en bijvoorbeeld ook littekenes door acné te verminderen. Een levend voorbeeld hiervan ben ik zelf. In mijn jeugd heb ik een heel onrustige huid gehad met flinke onstekingen, die littekens hebben achtergelaten. Mede door peelings en microneedling behandelingen is dit nauwelijks meer te zien. Ik ben nu heel blij met mijn huid en voel mij steeds mooier worden. Daar ik vroeger nooit van durven dromen. Omdat ik deze behandelingen nu ruim 2 jaar uitvoer heb zijn er inmiddels ook heel wat enthousiaste klanten die de behandelingen hebben gehad en nog steeds af en toe laten doen om de huid te blijven stimuleren. Voorbeelden hiervan kan ik laten zien in de praktijk.

Is het geschikt voor mijn huid?
De behandeling is geschikt voor elke huidtype, ook voor een gevoelige en donkere huid. Maar er zijn een aantal omstandigheden waarbij microneedling wordt afgeraden. Onder andere bij actieve acné of andere onstekingen, het gebruik van bloedverdunners, eczeem, koortslip. Kom gerust vrijblijvend langs voor een huidanalyse en uitleg over de behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Gemiddeld zijn er 4 tot 6 behandelingen nodig voor een goed zichtbaar resultaat. Omdat je huid tijd nodig heeft om te herstellen, adviseer ik om 4 weken te wachten tot de volgende behandeling. Zou je littekens willen laten behandelen of diepere rimpels, dan kan het zijn dat je 6 behandelingen nodig hebt.

Wanneer kan ik een verschil verwachten?
Je huid heeft tijd nodig om nieuw collageen aan te maken. Het duurt daarom 1 a 2 maanden totdat je echt een verschil kan gaan zien en voelen. Maar je kunt al eerder zien dat je huid een flinke boost heeft gehad en er frisser uitziet. Dit zie je al een paar dagen na de behandeling, als de roodheid is verdwenen. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na ongeveer 6 maanden na de laatste behandeling.

Heb ik speciale producten nodig na de behandeling?
Ik raad aan om in ieder geval hele milde producten te gebruiken totdat je huid niet meer rood en gevoelig is. Mild is: zonder parfum of alcohol, zonder natuurlijke geurstoffen (zoals lavendel, citrus of bijv. menthol) en het liefst met kalmerende werkstoffen toegevoegd. De producten die ik in mijn praktijk gebruik voldoen hieraan. Als je huid na een aantal behandelingen zo is opgeknapt, is het natuurlijk zaak om je huid zo lang mogelijk mooi te houden. Hierin adviseer ik je graag.

Heeft het zin om af en toe een losse behandeling te doen?
Jazeker. Als je deze behandeling af en toe doet knapt je huid er zeker van op. Je huid zal er rustiger (meer egaal van kleur) en frisser uitzien en uiteindelijk ook steviger worden na een aantal behandelingen. Het duurt alleen wat langer als je de behandelingen niet in een kortere periode achter elkaar doet, maar zo kom je toch bij hetzelfde eindresultaat.

Lees hier de ervaring met Microneedling van Karin:
Ik ben begonnen met microneedling behandelingen omdat ik merkte dat mijn huid minder stevig werd en rimpeltjes ineens zichtbaar werden. Ik wilde geen botox laten inspuiten, maar had geen idee wat ik dan wel zou kunnen doen. Ik had nog niet eerder gehoord van deze behandeling.
Via Facebook zag ik dat Etre Belle een behandeling aanbood, microneedling en ben op de website gaan kijken voor meer informatie. Ik heb even getwijfeld of dit wel iets voor mij zou zijn. Ik vond het namelijk een beetje een eng idee dat ze met naaldjes zouden gaan werken. Ik vroeg mij af of dit niet pijnlijk zou zijn en hoe mijn huid er na de behandeling uit zou zien. En zou het wel echt werken? Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende behandelingen die je kunt doen.
Ik ben eerst naar de praktijk gegaan voor een intakegesprek. Rachel heeft met mij besproken wat ik graag wilde bereiken en een huidanalyse gemaakt om te kijken of deze behandeling wel geschikt is voor mij. Ze heeft heel duidelijk en rustig uitgelegd hoe de behandeling in zijn werk gaat en wat ik kon verwachten in de dagen en maanden na de behandeling. Ik wist dat het geen ontspannen behandeling zou zijn en dat sommige delen van het gezicht best gevoelig zouden zijn, maar toch had ik er alle vertrouwen in dat het goed zou gaan en heb direct een afspraak gemaakt voor een eerste behandeling.
De behandeling zelf was niet echt aangenaam, maar zeker niet pijnlijk, dat viel me erg mee. Rachel voert de behandeling heel rustig uit, waardoor ik mij beter kon ontspannen. Na de behandeling voelde mijn huid warm en strak aan, alsof ik een zonnebrand had opgelopen. Zo zag mijn huid er ook uit, rood. Dit bleef een dag of 2 zo en daarna zag mijn huid er steeds rustiger uit en was de roodheid ook prima te camoufleren. Na een dag of 4 was ik zo blij dat ik voor deze behandeling had gekozen. Mijn huid zag er heel fris en gezond uit en voelde superzacht aan. Het effect is echt niet te vergelijken met een gewone gezichtsbehandeling. Ik voelde mij zo mooi. Ik ga zeker nog een paar behandelingen laten inplannen.

Tarieven:

Voorhoofd: € 60,00
Wangen en onder ogen: € 60,00
Kaaklijn: € 60,00
Hele gezicht: € 95,00
Gezicht en hals: € 120,00