Zo herstel je een droge huid

Een droge huid komt meestal niet door een tekort aan vocht, maar door beschadiging van je huid. Hiermee bedoel ik dat het beschermende laagje aan de buitenkant van je huid niet meer in tact is en daardoor zijn werk niet goed kan doen.

Een van de grootste veroorzakers hiervan is de zon. Daarnaast kan je huid ook beschadigd raken door het gebruik van irriterende of uitdrogende stoffen in verzorgingsproducten. Ook extreme weersomstandigheden kunnen een rol spelen.

Met deze tips wordt jouw droge huid weer glad, zacht en glanzend.

  • Blijf dagelijks een product met zonnefilter gebruiken, ook in het najaar en de winter. Antioxidanten in je creme versterken de werking van de zonnefilter. Bijvoorbeeld Vitamine A, C en E, Niacinamide, groene thee.
  • Zorg ervoor dat je huid niet extra beschadigd wordt, door het gebruik van irriterende stoffen te vermijden. Gek genoeg komen deze toch vaak voor in verzorgingsproducten. Het loont de moeite om de inhoud van de producten die dagelijks gebruikt eens goed te bekijken. Komt een van deze stoffen er in voor, dan raad ik je aan om het niet meer aan te brengen op je huid. Voorbeelden van irriterende stoffen zijn alcohol, menthol, munt, citrus, geurstoffen, toverhazelaar.
  • Gebruik een goede nachtcreme vol antioxidanten, kalmerende en herstellende stoffen die je huid helpen om vocht vast te houden. 
  • Gebruik om dode huidcellen te verwijderen een exfoliant ipv een scrubcreme. Als je dode huidcellen helpt te verwijderen komt er een nieuw huidlaagje tevoorschijn. Deze ziet er een stuk gladder en mooier uit. Een exfoliant met glycolzuur past het beste bij een droge, door de zon beschadigde huid. Salicylzuur past bij een gevoelige en/of een onzuivere huid.
  • Breng op droge huiddelen een laagje plantenolie aan, voordat je jouw creme aanbrengt. Belangrijk is dat je olie puur is en er geen geurstoffen aan zijn toegevoegd. Jojoba olie, arganolie en borage olie zijn heel voedend en verzachtend voor je huid. De Resist Renewal Oil Booster van Paula’s Choice bevat een mix van verschillende pure plantenolien, zonder toegevoegde geurstoffen.

Veel water drinken helpt niet om het vocht in je huid aan te vullen. Water drinken is heel goed voor je lichaam, maar uit onderzoeken blijkt dat het watergehalte in een droge huid niet veel anders is dan die in een normale of vette huid.

Wel is bekend dat zogenaamde beauty supplementen met stoffen die veel vocht aantrekken, de huid soepeler en beter gehydrateerd maken. Hyaluronzuur en ceramides blijken goed te helpen bij een droge huid.

Als je deze tips volgt, dan kan het niet anders, dan dat je huid op termijn zachter, gladder en soepeler wordt. Roodheid als gevolg van droogte wordt minder en je kunt jouw make-up weer perfect aanbrengen.

Kom je er zelf niet uit? Ik help je graag hiermee. Via het contactformulier kan je een vrijblijvend advies met mij inplannen. Het advies kan telefonisch of via whatsapp. Kom je liever langs in de praktijk, dan ben je van harte welkom voor een huidanalyse en persoonlijke tips.